csontkovacs-terapeuta.hu


A tartalomhoz

Energiáink


Az Energia


Vajon honnan származik? Miből ered? Milyen mennyiségben áll a rendelkezésünkre?
Nem ered sehonnan és semmiből, csak Van. Mindig is létezett. Körül vesz minket, benne vagyunk, és ennek az Energiának köszönhetően létezünk. Mi is, és a világmindenség minden egyes fizikai vagy nem fizikai megnyilvánulása is. Végtelen, örökérvényű és kifogyhatatlan. Ez a Tiszta Kozmikus Energia.

Bizonyára hallottunk már olyan emberekről, aki "kézrátétellel" gyógyítanak. Kissé misztikusnak és titokzatosnak találjuk ezt a dolgot, annál is inkább, mert azt feltételezzük, hogy ez a gyógyító erő abban a bizonyos személyben rejlik.

Nos nem szeretnék tekintélyromboló lenni, de ellent kell mondjak ennek a dolognak, még akkor is ha úgy tűnik, hogy ezzel kissé elhomályosítom a rejtélyességét ennek a misztériumnak.

Ez az erő, ez a gyógyító Energia, minden egyes embernek rendelkezésére áll, függetlenül attól, hogy hisz e- az illető benne vagy sem. Jómagam és hozzám hasonlóan sokan mások is, ezt a Kozmikus Energiát használjuk energetikai és szervi problémák megszüntetésére.

Energia egyféle létezik, és mindannyian ugyanazt a tökéletesen intelligens Energiát használjuk. Teljesen mindegy, hányféle nevet adunk neki: Szeretet Energia, Kozmikus Energia, Univerzum Energia, vagy Bioenergia.

Felmerül a kérdés, hogy ha mindannyian birtokában vagyunk ennek az erőnek, miért van mégis annyi beteg ember a Földön?

A válasz egyszerű: A legtöbben helytelenül alkalmazzák önmagukra az Energia szükségszerű törvényeit. Az emberiség egy igen jelentős százalékának fogalma sincs arról, hogy tudatosságuktól függetlenül is befolyásolják az Energiák áramlását. Rendkívül ártalmas gondolkodásmódunkkal diszharmóniát teremtünk magunk körül, és jószerivel ez eredményezi az Energia elhasználódását és hiányát.

Pl.: hatalmas erőfeszítéseket teszünk, ezáltal óriási mennyiségű Energiát használunk el a gyűlölködésre, irigységre, haragra, önsajnálatra, ellenben pozitív irányú gondolatainkat földi, mindennapi nyűgjeink miatt a háttérbe szorítjuk. Minél jobban elveszítjük a harmóniát a fizikai, anyagi bajlódásaink miatt, annál jobban vonzzuk magunkhoz a gyűlöletet, haragot és a félelmet. Vagyis minél több Energiát használunk fel olyan dolgokra, ami rossz gondolatot, fájdalmas lelki érzetet nyújt számunkra, annál inkább generálódik és hatványozódik az energiahiány és a negatív Energiák jelenléte. Lélekben egyre gyengébbnek, betegebbnek érezzük magunkat, ezáltal újra és újra negatív Energiát vonzunk magunkhoz.

Az Energia kétpólusú, pozitív és negatív. Ez nem azt jelenti, hogy jó és rossz Energia, pusztán a polaritását jelzi. Mindkét polaritásra szükségünk van az Univerzum létéhez, mert maga az Univerzum is kétpólusú. Nem mindegy azonban, hogy milyen mértékben áramlik bennünk. Mivel az ember is kétpólusú ezért az okozza legnagyobb bajt, hogy felborul az Energiák harmóniája a testi, lelki és szellemi hármasságban. Ha valamilyen oknál fogva, megbomlik bennünk ez az egyensúly, mondjuk az egyik polaritású Energiából több áramlik be, mint a másikból, az előbb utóbb testi, és lelki káoszhoz vezet.

A szellemi és lelki szükségleteinket a pozitív polaritás elégíti ki. A fizikaira, a nyers erőre alapszik a negatív pólus. A földsugárzások hasonlóképp a negatív polaritást képviselik.

Valójában nem egyszerűsíthető le ennél jobban az emberi értelemhez az Energiák poláris mivolta. Elégedjünk meg annyival, hogy az Energia tökéletesen intelligens, és megtalálja szükségszerű helyét. Továbbá, ha Energia áramoltatással (kézrátét) segítünk bizonyos betegségek megszüntetésében, akkor is a két polaritást harmonizáljuk egy ként, a csakrákban és az aura bizonyos részein.

Ha az ember megtalálja a testi, lelki és szellemi, kiegyensúlyozottságát, az Univerzum Energiája tökéletes harmóniában áramlik. Ismerjük meg önmagunkat, és élesszük fel a rejtett képességeinket! Ismerjük meg az Energia hatalmát! Tegyük általa harmonikussá földi jelenlétünket, és segítsünk hozzá másokat is!A hét elsődleges csakrán kívül számos kisebb energiaközpont is megtalálható testünkön. Nagyon sok apró csakra helyezkedik el a meridiánokon, más néven, az energiavonalainkon, melyek mind egy-egy akupunktúrás pont helyét képezik.

Van azonban még két nagyobb csakra, melyeknek a továbbiakban nagyon fontos szerepe van számunkra. Ez pedig a két tenyerünk közepén található. Ezzel a két csakrával, közvetlen tudjuk oda-vissza áramoltatni az Energiát mások felé is.Koncentrációs gyakorlat:


Kicsit koncentrálj most a két tenyered közepére, és próbáld meg elképzelni, hogy az Energia áramolni kezd rajta keresztül. Érezni fogod, hogy enyhe bizsergés vagy melegedés árasztja el azt a két pontot.

Majd fordítsd egymás felé a tenyereid, és nagyon finoman érintsd össze. Észlelni fogod, hogy az Energia gyönyörűen áramlik a két csakra között.


Az erő, amit most éreztél, belőled áramlik. Ez a te saját Energiád. Az aurádat tartja szinten, a csakráidban áramlik, és az energiarendszeredet működteti. Egyszóval a létedet biztosítja.

Azonban ha hosszabb ideig használjuk a képességünket, tehát folyamatosan Energiát közvetítünk, akkor előbb-utóbb kimerülünk, mindent összevetve, szó szerint elhasználjuk energiatartalékainkat. Ez a kellemetlenség azonban egyszerűen kiküszöbölhető.

Meg kell tanulnunk oly módon bánni az Energiával, hogy az a hasznunkra is válhasson.


Nos a Kozmikus Energiát nem csak leadni vagyunk képesek tudatosan, hanem azt fogadni is. Mindenütt körül vesz minket, és benne vagyunk, tehát bármikor bármilyen helyzetben képesek vagyunk tudatos Energia felvételre. Ehhez némi gyakorlás szükségeltetik, de a módszer nagyon könnyen elsajátítható.

Egy ösztönszerű programot kódolunk be a tudatunkba, melyet ezentúl automatikusan használhatunk. A tenyér csakráinak működését hasonlóképp ehhez a programhoz illesztjük, s képesek vagyunk magabiztosan oda-vissza közvetíteni az Energiát. Az egyik tenyér csakráján folyamatosan befelé áramoltatjuk a tiszta Univerzumenergiát, a másikon pedig folyamatosan kifelé. Így nem közvetlen a saját Energiánkat használjuk, hanem rajtunk keresztül, az éterből kinyerve, eljut oda, ahova éppen szánni kívánjuk.

Ha valaki ténylegesen szeretne az Energiával helyesen bánni, nagyon fontos, hogy a gyakorlatban sajátítsa el a módszert, mert az Energiával való bánásmódot sem lehet elméletben könyvből megtanulni.

Nagyon fontos, hogy körültekintőek legyünk az energiakezeléssel kapcsolatban, mert sem önmagunknak, sem másoknak nem teszünk vele jót, ha erőszakkal illetve indokolatlanul próbálunk Energiát közvetíteni.


- Legelőször vizsgáljuk meg és térképezzük fel az aurát, hol található benne energiazavar.

- Ezután leellenőrizzük a csakrákat is, melyek azok a pontok ahol helytelen az energiaáramlás, esetleg nem megfelelően működik a csakra.

- Ezt követően letisztítjuk az aurát és minden egyes csakrát külön-külön is megtisztítunk a negatív rezgésektől.

- Csak ezután következik az energiakezelés. Minden csakrát egyesével feltöltünk Energiával. Betegség esetén az adott hibás testrészt vagy szervet, még külön besugározzuk Energiával.

- Végezetül harmonizáljuk az Energiát a csakrarendszerben és az aurában.


Ha megtanuljuk uralni az erőt, amit a végtelen Univerzum biztosít számunkra, felemelő csodákat tapasztalhatunk meg. Légy önmagad, figyelj befelé, és érezni fogod, ahogy az Energia átható ereje felébred benned. Ha birtokosa lettél az erőnek, kezd el azonnal bölcsen használni, mert nem azért kaptad, hogy kérkedj vele és egy újabb tudás birtokában, magasabb rendűnek érezd magad. A tudás hatalma bölcsességre ösztönöz, s e bölcsességtől vezérelve az legyen a célunk, hogy mindenkinek megmutassuk, mire képesek természetükből fakadóan az emberi lények.

A fő meridiánok:

Tüdő (légző szervrendszer, bőrfelület, testszőrzet)
Szív (vérkeringés, nyelv, arc, lélek, tenyér)
Szívburok (szív, kar, könyök)
Hármas melegítő (fül, szem, váll)
Vékonybél (nyak, torok, hallás)
Vastagbél (has, fog, orr)
Lép (élelem-csi átalakítás, emésztés)
Vese (légzés, vízháztartás, jing áramlása, növekedés)
Máj (a csi könnyű áramlása, ciklikus folyamatok, )
Epehólyag (száj, fej, hónalj)
Hólyag (ágyék, nyak, hát, orr)
Gyomor (éhség, szomjúság, emésztés)

A meridiánok (vagy csatornák) számunkra olyan áramlási pontok, melyek az energiát a test szerveihez, szervrendszereihez továbbítják. A kínai qi-gong illetve ennek japán megfelelője a ki-ko jellegzetes fogalma, mely a ki áramlását használja fel gyógyításra, harmonizálásra. Ismert lehet az akupunktúra és -presszúra elméletéből. Elég valószínű, hogy Usui sensei tanításai feltételezték a meridiánokon való kí-áramlás ismeretét, mert az energiairányítás ezen módját Japánban mind ki-ko, mind rei-ki elnevezéssel Usui előtt is használták, miközben a hagyományos nyugati reiki tananyagoknak ezek az elemek mégsem részei. A meridiánok (és ezek között a főmeridiánok) a hagyományos kínai gyógyításban szimbolikus csomópontok, melyekre bár konkrét szerv nevével utalnak, többb szervért felelős energia vezérlők.

Emeljük energiaszintünket:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe