csontkovacs-terapeuta.hu


A tartalomhoz

Talpmasszázs/reflexológia

Mikor van szükséged talpmasszázsra?

A reflexológia, mint alternatív gyógyterápia nemcsak a test gyógyulását célozza meg, hanem bepillantást nyújt a lélek mélységeibe is. A betegség ugyanis mindig egy lelki diszharmónia testi megnyilvánulása, ami a finomszövetek szintjén megfogható. Ezekhez a területekhez juthatunk el a hét csakrán keresztül, ami a hindu bölcselet szerint az életenergiák forrását jelentik. A talpcsakramasszázs ideális módszer pszichoszomatikus, központi idegrendszeri, vegetatív idegrendszeri és krónikussá vált betegségeknél, ahol az orvostudomány csődöt mond. Az egész terápia nagyon kellemes, nyugtató hatású, ajánljuk mindenkinek, akinek szüksége van rá és azoknak is, akik csak kényeztetni szeretnék magukat. Gyakran előfordul, hogy a talpcsakramasszázs alatt elalszik a páciens, ami mélyen relaxáló hatásának köszönhető és a kezelés végén új emberként ébredhet.


Általános egészségteremtő hatások:

A reflexzóna masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, amely a test öntisztulási képességét megtöbbszörözi. Erősíti az immunrendszerünket, ezáltal az öngyógyító folyamatokat beindítja. Testi-lelki feszültségeinket oldja, relaxál és kellemes érzetet ad.Hatását a talp reflexzónái és azok agyi- és szervi kapcsolatán keresztül fejti ki. 1976-ban az Universitat Baltimorban Dr. Amassian kimutatta, hogy a talpzónák reflexkapcsolatban vannak az agy projekciós területeivel, ez pedig a megfelelő belső szervvel. Így tehát a talpmasszázs közvetlenül az agyi projekciós területen vált ki reakciót. A lábzónák ingerlésének reflexhatásai nem idegi úton következnek be, a projekciós területek között nincsenek idegi összeköttetések. A reflexhatás a "harmadik szabályzó rendszeren", a meridián rendszeren keresztül történik. A meridiánok a testünkben lévő energia vezetékek.A reflexológia kiválóan alkalmas a betegségek feltárására is, hiszen a legyengült szervek zónáiban, a bőrön és a szövetekben eltérés mutatkozik. Ilyenek lehetnek szemcseszerű rizsszemhez hasonló lerakódások, bőrkeményedések, hegek, lyukak, megnagyobbodások, amelyeket reflexológusunk tapasztaltságához mérten ki tud elemezni. A reflexológiai kezeléseket addig kell folytatni, ameddig a reflexzónában a bőrszövetek állapota normalizálódik, ezzel jelezvén a szerv működésének helyreállását. A kezeléseknek utóhatásai vannak, ami visszajelzést adhat számunkra. Ilyenek lehetnek pattanások, kiütések, bűzös vizelet, nátha, amely a tisztulási folyamatokat jelzi. Régebbi gyulladásaink belobbanhatnak, lázasak lehetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyunk. A vizelet útján rengeteg méreganyag távozhat, ha megadjuk rá a lehetőséget!

A reflexológia komoly sikereket ér el betegségek teljes megszüntetésében, a megelőzésben, az egészség folyamatos fenntartásában egyaránt!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe